U školi „Petefi Šandor“: Počela treća faza izgradnje fiskulturne sale

  31 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sredu, 29. oktobra, izvođač radova „Imperijal buildings“ d.o.o. iz Novog Sada je započeo treću fazu radova na izgradnji sale za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“. Kako je rekao direktor škole Engelbert Sič Budai, radnici za elektroinstalacije su na terenu.


Nastavak izgradnje fiskulturne sale u školi najavljuje se od novembra 2013. godine, kada je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio 3,6 miliona dinara za treću fazu izgradnje, ali radovi su započeti tek nakon godinu dana. Prema poslednjim raspoloživim informacijama, treća faza gradnje sale trebala je biti započeta 1. oktobra, a okončana do 1. novembra. Na pitanje zašto radovi kasne, direktor škole Sič Budai je 27. septembra izjavio da u vezi toga ne može ništa da kaže jer i on čeka da dobije informacije od izvođača.
„Poslednja informacija kojom raspolažem je da su nabavljeni prozori i vrata i da to treba da se donese i ugradi, a posle toga je na redu električna i vodovodna instalacija. Kada će to biti zaista ne znam, ali čekam da direktor firme ’Imperijal buildings’ Ilija Mandić to kaže. Mi smo uplatili avans od 2,5 miliona dinara, i uradili smo sve što smo bili obavezni“, rekao je direktor škole.


Ugovor sa izvođačem radova, firmom „Imperijal buildings“ iz Novog Sada potpisan je 12. septembra, a rok za izvođenje radova je bio 30 dana. Ukupna vrednost treće faze izgradnje – ugradnja prozora i vrata, elektro-, vodovodni i molerski radovi – je 7,5 miliona dinara. Lokalna samouprava je trebala da obezbedi 3.800.000 dinara iz kredita, a pokrajina je dala 3,6 miliona dinara.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci