U školi „Petefi Šandor“: Obustavljena nastava zbog grejanja

  31 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U osnovnoj školi „Petefi Šandor“, nakon trodnevne obustave nastave jer u školi nije bilo grejanja, od četvrtka se nastava ponovo redovno odvija.


Kako je u sredu rekao direktor škole Engelbert Sič Budai, zamena kotlova je delimično urađena, ali je grejanje pokrenuto i učionice su tople, tako da se od četvrtka, kao što je bilo i najavljeno, nesmetano odvija nastava koja je inače obustavljena 27. oktobra, jer u školi nije bilo grejanja, pošto radovi u kotlarnici (zamena kazana) još nisu bili završeni.


„Radovi kasne, gasni kotlovi nisu ugrađeni, a po ugovoru rok je bio 1. oktobar. Prošle nedelje smo imali skraćene časove u četvrtak i petak, jer je u učionicama bilo 15 stepeni Celzijusa, a u ponedeljak nije bilo ni 10 stepeni, pa je nastava obustavljena do srede. Obavešten je i načelnik Školske uprave, koji je dao saglasnost da se nastava obustavi zato što nema uslova za rad“, izjavio je u ponedeljak direktor škole, međutim, na pitanje šta je razlog kašnjenja radova nije mogao da odgovori, jer, kako je rekao, o tome nije obavešten.
„Nisam obavešten šta je razlog što radovi kasne i ne znam da vam odgovorim. Više puta smo urgirali kod izvođača da ubrza radove, najverovatnije je u pitanju neki deo koji je naručen i još nije stigao, ali ne znam tačno. Zvao sam izvođača, međutim, ne javlja se“, kazao je Sič Budai.


Izvođač radova je SZTR „Termoservis – Hornjak“ iz Vrbasa koji je radove počeo 1. septembra i trebao ih je završiti do 1. oktobra. Ugovorena vrednost posla je 2.322.831 dinar sa PDV-om, za šta je opština obezbedila 2,5 miliona dinara.


Lj.M.

 

Naslovi

Popularni Članci