Könyvbemutató a Than Emlékházban: Visszahív a szülőföld

  24 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A 75 év után visszahív a szülőföld Óbecsére című rendezvényen március 14-én a Than Emlékházban néhány olyan könyvet és kiadványt mutattak be, amelyek írója, szerkesztője, főhőse Óbecséhez köthető.

A közönséget Kiss Igor köszöntötte, majd Cseresnyésné Kiss Magdolna, a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány kuratóriumának elnöke szólt az egybegyűltekhez.

A rendezvényen megjelent Gutai István író, a Délvidékről 1944-ben elűzött és Tolna megyében menedékre lelt családok tragikus történetének írója, illetve Kovács Teréz, a Pécsi Tudományegyetem professzora és Cseszák Imre nyugalmazott nyomdász.

Mindannyian Óbecsén születtek, s arról meséltek, hogy mi történt családjukkal 1944-ben, ami visszavonhatatlanul megváltoztatta életüket.

A rendezvényen beszéltek az 1944/45-ös eseményekről, az Óbecsén történtekről, a kutatásokról és a szerb-magyar történelmi vegyes-bizottság munkájáról is.

A résztvevők megegyeztek abban, hogy mivel idén 75 éve a szóban forgó tragédiának, mindent meg kell tenni a méltó megemlékezés érdekében.

Erer

Naslovi

Popularni Članci