Priča o asfaltiranju puta R-122 marketinški potez? - Tužna sudbina „čvrstih“ obećanja

  28 novembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sredinom septembra Zoran Drobnjak, generalni direktor JP „Putevi Srbije“ na konferenciji za novinare u Bačkom Petrovom Selu obećao je da će ove godine biti rekonstruisano 3 kilometara od ukupno 9, koliko „traje“ deo puta R-122 između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela.

„Uradićemo tih 3 kilometara i ta investicija će biti sigurno 80-90 miliona dinara, jer ceo asfalt mora da se skine i da se napravi donji sloj i novi asfalt“, rekao je Drobnjak i dodao da će 2010. godine biti rekonstruisano i preostalih 6 kilometara puta.
Upitan kada će započeti popravka 3 kilometara Petrovoselskog puta, Drobnjak je rekao: „Ja ću dati nalog u ponedeljak“. Mislio je na ponedeljak, 21. septembar ove godine.
Od tada je prošlo 65 dana, bilo je i ponedeljaka, ali od rekonstrukcije Petrovoselskog puta ni traga, ni glasa, mada su, po informacijama od prošle nedelje, radovi trebali da počnu ove nedelje. Ali nisu, i po svemu sudeći - neće, ni ove, ni sledeće...
Nažalost, direktor JP „Putevi Srbije“ nije odgovorio na pitanje o tome da li je njegovo obećanje o asfaltiranju dela Petrovoselskog puta bio marketinški potez, jer njegova sekretarica je rekla da „gospodin Drobnjak nije tu“ (24. novembar, u toku radnog vremena). Očigledno ni taj nalog za koji je Drobnjak rekao da će dati „u ponedeljak“ izvođaču radova, firmi „Bačkaput“, nije stiglo do nadležnih u ovom preduzeću, jer  je Dragan Kuljić, šef punkta za Bečej „Bačkaputa“ rekao da do njega nije stigao nikakav nalog iz JP „Putevi Srbije“.  
Ni predstavnici JP „Putevi Srbije“ nisu mogli da kažu kada će se „obistiniti“ obećanje Zorana Drobnjaka, ali su rekli da se ove godine sigurno neće asfaltirati Petrovoselski put, jer je počela zimska služba.
Predstavnica službe za odnose sa javnošću JP „Putevi Srbije“ objasnila je da se do proleća neće izvoditi radovi, jer je počela sezona zimske službe koja traje do kraja marta. Ona nije znala da odgovori na pitanje o tome da li je direktor ovog javnog preduzeća dao nalog za rekonstrukciju puta između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela, ali je rekla da je takav nalog „verovatno dat, ali su radovi ušli u plan rada za sledeću godinu“.                          

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci