Doneta prvostepena presuda u slučaju smrti E.B.: Maloletni P.P. je upućen u popravni dom

  19 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sedamnaestogodišnji Bečejac E.B. je 17. marta 2013. godine oko 1,20 časova pronađen mrtav u Bečeju, na Petrovoselskom putu, ispred kućnog broja 24 (prekoputa železničke stanice). Policija je nekoliko dana nakon tragičnog događaja privela maloletnog Bečejca P.P. (14) zbog osnova sumnje da je naneo teške telesne povrede E.B.


Istražni postupak i suđenje se od 2013. godine do kraja avgusta ove godine odvijao u Višem sudu u Novom Sadu. P.P. iz Bečeja je bio osumnjičen za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, i od početka postupka se nalazio u izolovanoj kući u Novom Sadu.


Podsetimo, istražni sudija je nakon saslušanja P.P. i nalaza obdukcije rekao da je obdukcijom utvrđeno da E.B. nije umro od povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče sa P.P.


Krajem avgusta ove godine sudinica Višeg suda u Novom Sadu donela je prvostepenu presudu kojom je maloletnom P.P. izrečena kazna zbog krivičnog dela 121 stav 6 Krivičnog zakonika, kojom je upućen u popravni dom u trajanju od 6 meseci do dve godine, međutim, pošto postoje nepodudarnosti između usmeno izrečene presude i onog napisanog, advokat P.P. je uložio žalbu sudu.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci