Info (1278)

Protiv četvorice maloletnika iz Bečeja policija će podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Javnog preduzeća Komunalac. Oni se terete da su oštetili više stubova za rasvetu i palili montažni objekat u kome se prodaju turistički suveniri.
Krivična prijava biće podneta u redovnom postupku, saopštila je Policijska uprava Novi Sad 1. marta.

Dom zdravlja Bečej je krajem februara, nakon kontinuiranih odlazaka ginekologa u poslednjih nekoliko godina, ostao i bez poslednjeg koji je bio u radnom odnosu.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je krajem novembra prošle godine za izgradnju semafora dodelio je opštini Bečej 2,4 miliona dinara za projekat opremanja svetlosnim signalima raskrsnice ulica Glavne i Republikanske.

Lokalna samouprava Bečeja je ove godine prvi konkurs raspisala, kao i ranijih, za sportske organizacije. Očekuju se još konkursi za civilni sektor i za informisanje. Javni poziv za finansiranje godišnjih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi u oblasti sporta u opštini Bečej u 2019. godini okončan je 1. marta i uskoro se očekuju i rezultati.

Opština Bečej je 2018/2019. školske godine obezbedila 82 stipendije studentima. Njima su ugovore o stipendijama krajem februara uručile članica Opštinskog veća za oblast propisa Svetlana Vuletić i predsednica Komisije za dodelu stipendija Edit Silađi.

U elaboratu o mreži osnovnih škola sa sedištem na teritoriji opštine Bečej predloženo je zatvaranje Osnovne škole „Petefi Šandor“ u Donjem gradu u Bečeju. Ukoliko Ministarstvo prosvete usvoji predlog, škola – koju pohađa 253 učenika, 80 odsto njih na mađarskom nastavnom jeziku – bi trebalo da bude zatvorena do septembra ove godine.

Danas počinje 35. Kobasicijada u Turiji i trajaće do  nedelјe. Kao i ranijih godina i ovoga puta se očekuju brojni gosti iz zemlje i inostranstva. Prema rečima oragnizatora  pripremljen je i bogat program u okviru kojeg će se  pesmom i igrom predstaviti kulturno-umetnička društva, tamburaši, pevači.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u kom se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od ove nedelje ima najsavremeniji Behringer digitalni logopedski set.
Na inicijativu direktorice škole Renate Koler u saradnji sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine nabavljen je taj logopedski set vredan 3.000 evra.

Opštini Bečej je na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti infrastrukture Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odobreno 93 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije Zelene ulice u Bečeju, od Zmaj Jovine do Republikanske, piše u odluci o dodeli novca na tom konkursu.

Broj hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju od 5. februara je bio isključen zbog duga, objavili su mediji, ali i građani Novog Bečeja na socijalnoj mreži.

Naslovi

Popularni Članci