Koliko nas je koštala „Žikina šarenica“? - Za Šarenicu skoro hiljadarka

  04 oktobar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Umesto da se 1. septembar, polazak u školu „obeleži“ na prigodniji način, tog dana je iz Bečeja emitovana emisija za široke narodne mase „Žikina šarenica“. U emisiji su učestvovali i Bečejci, ali i predstavnici lokalne vlasti, koji su se okušali u disciplini skok u dalj.

Bilo je veselo, jedino je Žikina publika bila malobrojna. U međuvremenu se ispostavilo da Žika nije besplatno doveo svoju emisiju u Bečej, koja se inače emituje na RTS-u, a javni servis finansiraju građani Srbije. Naime, početkom septembra redakcija Bečejskog mozaika uputila je zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja lokalnoj samoupravi, tražeći podatke o tome koliko je opštinu Bečej koštalo učešće u „Žikinoj šarenici“. U odgovoru iz lokalne samouprave redakciji su dostavljene kopije tri računa uz obaveštenje da se dostavljaju kopije računa koje je opština primila do 18. septembra. „O eventualnim ostalim troškovima, trenutno opštinska uprava nema dokumentaciju“, navodi se u odgovoru na zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.
Za iznajmljivanje ozvučenja za „Žikinu šarenicu“ opština je trebala da plati 65.000 dinara firmi Mastersound pro iz Beograda (nije jasno zašto opština treba da plati ozvučenje), a u hotelu „Bela lađa“ potrošeno je 11.575 dinara za konzumaciju hrane i pića (račun je izdat 1. septembra, a potpisao ga je Željko Plavšić) i još 13.410 dinara, takođe za konzumaciju hrane i pića (račun je izdat 31. avgusta, potpisao ga je Željko Plavšić). S obzirom na to da je emisija snimljena 1. septembra, a da je hrana i piće konzumirana u hotelu i dan ranije, postoji opravdana sumnja da su neki gosti prespavali u Bečeju, te da je opština platila i hotelski smeštaj za njih. Za sada se ne zna da li je tako zaista i bilo, a ako jeste, o kom broju ljudi i o kom iznosu je reč.
I bez tih informacija, čini se da je Bečej mogao da opstane i bez toga da se, po sadašnjem stanju stvari, za „Žikinu šarenicu“ plati oko 900 evra.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci