MEĐUNARODNI DAN DUNAVA: Regata u Bečeju

  27 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom Međunarodnog dana Dunava, 29. juna, JVP Vode Vojvodine je organizovalo tradicionalnu međunarodnu regatu dugu 310 kilometara Dunavom, Tisom i bačkim kanalima, u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu.


Panonska flotila od sedamdesetak lađa sa oko 180 članova posade, među kojima su pored domaćih i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, isplovila je 21. juna iz Novog Sada prema Titelu. Na ovom krstarenju, za koje učesnici kažu da je nezaboravno, posle Novog Bečeja, 24. juna „panonski mornari“ su stigli i u Bečej. Za dobrodošlicu bio je planiran kulturno-zabavni program u kom su trebali nastupiti folklorni ansambli KUD „Đido“ i MKD „Petefi Šandor“, međutim, zbog najave kiše ovaj deo programa je otkazan, ali im je ostala omogućena poseta Muzeju istorijsko tehničke kulture u objektu starog turbinskog postrojenja, gde se može videti stalna izložbena postavka vezana za izgradnju Velikog bačkog kanala, Šlajza, i spisa sa istorijskim podacima, a ostatak večeri je bio rezervisan za tamburašku muziku na jednom od ugostiteljskih objekata u Kamp naselju.


Regataši su svoje putovanje narednog dana nastavili ka Srbobranu, Ruskom Krsturu, Karavukovu, Bačkom Novom Selu i Banoštoru, odakle se vraćaju na start, u Novi Sad.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci