„Favorit bajk“ u Bečeju: Stala proizvodnja

  27 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici opštine su nekoliko godina unazad najavljivali dolazak renomirane češke firme „Favorit bajk“ u Bečej.


Najzad, sredinom prošle godine, na Topolskom putu, u magacinu Teritorijalne odbrane u vlasništvu opštine, svečano je otvorena firma „Favorit bajk Bečej“ d.o.o. Tada je najavljeno da će se ona baviti montiranjem bicikala češke kompanije „Favorit“, koji se prodaju isključivo na tržištu Evropske unije. Na svečanom otvaranju bio je prisutan i predsednik opštine Vuk Radojević, koji je „isprobao“ jedan bicikl.


Radojević je o ovoj investiciji u izjavi za Bečejski mozaik pre oko godinu dana rekao: „Što se tiče ’Favorita’, takođe angažmanom lokalne samouprave, Direkcije za izgradnju i Opštinskog veća, halu koja je u našem vlasništvu osposobili smo u saradnji sa Elektrovojvodinom, podigli nivo energetskog kapaciteta, kako bi mogao da se odvija proces proizvodnje, a time indirektno povećali energetski kapacitet celom tom kraju u Novom selu i obezbedili uslove da ’Favorit’ započne proizvodnju“.


Godinu dana kasnije, u junu ove godine, ispostavilo se da „Favorit bajk Bečej“ više ne radi, mada se to društvo sa ograničenom odgovornošću u Agenciji za privredne registre vodi kao aktivno privredno društvo.


U želji da saznamo šta se desilo sa investitorom iz Češke, pitali smo člana Opštinskog veća zaduženog za privredu i preduzetništvo Dragana Kovačeva. On je rekao da po njegovim informacijama iz „Favorit bajka“ u Bečeju, trenutno nema proizvodnje u toj firmi, međutim, ona će morati da funkcioniše, jer je od pokrajinske administracije dobila podsticajna sredstva za proizvodnju pod uslovom da se u njoj u naredne dve godine odvija proizvodnja.


Redakcija ne raspolaže informacijama o tome koliko ima zaposlenih u firmi „Favorit bajk“ u Bečeju. Uprkos tome što je u aprilu 2013. godine ona raspisala konkurs za prijem 15 zaposlenih, u finansijskom izveštaju za 2013. godinu objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre piše da ta firma ima samo dvoje zaposlenih.


B.M.

Naslovi

Popularni Članci