Najbolji bečejski đaci

  27 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U svečanoj sali gradske kuće 14. juna upriličen je prijem za stotinu najboljih učenika osnovnih i srednjih škola u opštini. Đake generacije, „Vukovce“ i sve učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima, pozdravili su i uručili im poklone predsednik opštine Vuk Radojević i članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije Andrea Galgo Ferenci. Prijemu je osim zamenice predsednika opštine Tamare Ivanišević i predsednika Skupštine opštine Petera Knezija, prisustvovao i načelnik Školske uprave Novi Sad Petar Viđikant, koji je đacima čestitao na postignutim rezultatima i istakao da je Bečej jedina opština u kojoj su dve srednje škole – Ekonomsko-trgovinska škola i Gimnazija – dobile najvišu ocenu za kvalitet rada nakon eksterne kontrole.


Ove godine u Bečeju je Vukovom diplomom nagrađeno 75 učenika, 17 iz srednjih i 58 iz osnovnih škola. Za đake generacije u srednjim školama proglašeni su Ivan Vukašinović iz Tehničke škole, Kristijan Červik iz Ekonomsko-trgovinske škole, Tijana Aleksandrić iz Gimnazije i Adam Hajdu iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“. Đacima generacije je lokalna samouprava poklonila lap-top računare.


U osnovnim školama đaci generacije su Darko Tica („Sever Đurkić“), Jana Jovanov („Zdravko Gložanski“), Armin Kovač („Petefi Šandor“), Adel Varnju („Šamu Mihalj“, Bečej), Kornel Šoljmoši („Šamu Mihalj“, Bačko Petrovo Selo) i Edina Benke („Svetozar Marković“, Bačko Gradište), kojima je opština dodelila tablet telefone.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci