Odštampajte ovu stranicu

MNT-pályázat - Honosítási költségek támogatása

  24 avgust 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Magyar Nemzeti Tanács júliusban meghirdette az oklevelek és tudományos fokozatok honosítási vagy elismerési költségeinek támogatására szóló pályázatot.

Eszerint a Tanács, a 2016-2020. évi időszakot felölelő oktatásfejlesztési stratégiája alapján, támogatást nyújt a külföldi felsőoktatási intézményekben 2008. január 1-je óta szerzett főiskolai és egyetemi oklevelek, továbbá posztgraduális tudományos fokozatok szerbiai honosítására vagy elismerésére.

Az utófinanszírozású támogatás a főiskolai és egyetemi oklevelek, valamint a posztgraduális tudományos fokozatok már elvégzett, illetve folyamatban lévő szerbiai honosítása vagy elismerése során, Szerbia területén felmerült tényleges – számlákkal, nyugtákkal, befizetési bizonylatokkal igazolható – már kifizetett költségekre (fordítás, hitelesítés, eljárási díjak, illetékek, stb.) vonatkozik.

Szerbiában állandó lakcímmel rendelkező magyar anyanyelvű személyek pályázhatnak.

A pályázati kérelmet a Tanács által közzétett űrlapon, elektronikus formában kell kitölteni, majd a következő e-mail címre (excel formátumban) elküldeni: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. A kitöltött űrlapot nyomtatva és aláírva, a kötelező mellékletekkel együtt, két példányban szükséges benyújtani. A pályázati formanyomtatvány mellékleteként a pályázónak a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolnia: személyi igazolványának fénymásolatát, amely tartalmazza állandó szerbiai lakhelyének adatait; a magyar anyanyelvet igazoló dokumentumot (magyar nyelven végzett általános és/vagy középiskolai bizonyítvány, főiskolai vagy egyetemi diploma); az oklevél hitelesített másolatát; az oklevél honosításáról vagy elismeréséről szóló döntés hitelesített fénymásolatát, míg a folyamatban lévő honosítások vagy elismerések esetében az eljárást folytató felsőoktatási intézmény, vagy ENIC/NARIC által kiállított igazolást arról, hogy az eljárás folyamatban van; a Szerbia területén ténylegesen felmerült és már kifizetett költségeket igazoló, a pályázó nevére szóló és a megfelelő rendeltetés megjelölését tartalmazó pénzügyi dokumentumok (számlák, nyugták, befizetési bizonylatok) fénymásolatát; a kérelmező szerbiai bank által kiadott saját névre szóló bankkártyájának vagy más számlaszám-azonosító okiratának fénymásolatát. A szükséges dokumentumok másolatát az eredetiek bemutatásával a Tanács Hivatala díjmentesen hitelesíti. A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani. A pályázatok átadásának végső határideje: 2019. január 31., 14 óra. A pályázatokat személyesen kell átadni a Tanács Hivatalában.

Az elbírálást követően a Tanács a sikeres pályázókkal szerződést köt, amely meghatározza a támogatás összegét, valamint a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket.

R.M.