Új nemzeti tanácsok - November 4-én lesznek a választások

  24 avgust 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter november 4-re írta ki a nemzeti tanácsi választásokat, tehát már kampányidőszak van. Idén 22 nemzeti közösség nemzeti tanácsainak a tagjait választják meg, ebből 18 nemzeti kisebbség teljesítette a közvetlen választásra vonatkozó követelményt, a maradék négyet elektorok útján választják meg. A Magyar Nemzeti Tanács tagjait is közvetlenül választják.

Mintegy 475 ezer szerbiai polgár iratkozott fel a külön választói névjegyzékbe augusztus 15-ig - mondta Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, aki kiemelte, a közvetlen választáshoz a választási listát a voksolás előtt legkésőbb 15 nappal korábban le kell adni.

Ahhoz, hogy a nemzeti közösségek képviselői részt vehessenek a szavazáson, fel kell iratkozni a választói névjegyzékbe, vagyis kijelentették, hogy magyarok, horvátok, bunyevácok vagy más kisebbségi közösség tagjai és részt kívánnak venni a választásokon.

A külön választói névjegyzékbe a helyi önkormányzatok általános közigazgatási osztályán vagy az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium weboldaláról letölthető formanyomtatvány kitöltésével tudják magukat bejegyeztetni a polgárok. Az óbecsei polgárokat illetően, a névjegyzékbe való feliratkozásról, változtatásokról, törlésről Óbecse község honlapján található információ.

B.M.

(foto: pixabay.com)

Naslovi

Popularni Članci