GRADSKI MUZEJ U BEČEJU: Noć muzeja odložena za 7. jun

  30 maj 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Manifestacija „Noć muzeja“ planirana za 17. maj i odložena zbog vanredne situacije, biće održana 7. juna.


U Gradskom muzeju u Bečeju pripremljena je nesvakidašnja izložba o očuvanju životne sredine kao jednog od najvećih problema današnjice.

Tokom „Noći muzeja“ za učenike osnovnih škola biće organizovana radionica izrade likovnih formi koje mogu postati dodatni elementi izloženih eksponata i montiraće se tokom trajanja radionice. Pored toga će biti prezentovani psihološki i filozofski stavovi vezani za osnovnu problematiku izložbe i parafraziranje klasičnih vrednosti po sociološkim pojavama današnjice, a na video zidu će se prikazivati slike procesa, odnosno put predmeta od otpada do muzeja i postavke. Tokom manifestacije će preko razglasa biti pušten kombinovani zvuk orgulja, Zaratustre, otkucaja ljudskog srca i polki Bečejca, profesora violine Pala Verebeša, koji živi i radi u Gracu. 

Manifestacija „Noć muzeja“ u Bečeju počinje u 18 časova i trajaće do dva časa posle ponoći. Program startuje u 19 časova kreativnom radionicom u kojoj će učestvovati učenici OŠ „Šamu Mihalj“, đaci Ekonomsko-trgovinske škole će prikazati performans od 21 čas, a od 23 časa počinje muzički program u okviru kojeg će nastupiti gitarski duo.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci