Bačko Gradište: Olimpijada starih sportova

  04 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Apsolutnu dominaciju na šestoj Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova pokazali su Bačkogradištanci koji su zauzeli prva tri mesta, a najsjajnije odličje osvojila je ekipa „Bambola“.

Na šestoj Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova koja je održana 19. avgusta na stadionu Fudbalskog kluba Vojvodina u Bačkom Gradištu okupilo se više stotina takmičara i posetilaca, a manifestaciji su prisustvovali i predstavnici Saveza „Sport za sve“ Vojvodine, lokalne samouprave i olimpijac, plivač Čaba Silađi koji je i otvorio „olimpijske igre“.
„Čast mi je što sam po drugi put u prilici da otvorim ovu manifestaciju, drago mi je što vas ima u tolikom broju i što održavamo kontinuitet. Želim svima dobru zabavu, da igre proteknu u fer-pleju, i na kraju da pobedi zaista najbolji“, rekao je Silađi.
Učesnike manifestacije ko-ju je pre šest godina pokrenulo Bečejsko udruženje mladih, pozdravio je i predsednik Saveza „Sport za sve“ Vojvodine Milorad Perišić, partnerske organizacije u realizaciji Vojvođanske olimpijade starih sportova, poželevši da manifestacija svake godine bude masovnija i bogatija sadržajima i obećao da će organizacija na čijem je čelu u skladu sa svojim mogućnostima i ubuduće podržavati ovu i slične manifestacije.
Član Opštinskog veća za privredu i razvoj Dragan Kovačev je čestitao aktivistima Bečejskog udruženja mladih na istrajnosti, s obzirom na to da se ova manifestacija održava šesti put. „Ova manifestacija zaista postaje brend u odnosu na sva ostala događanja u letnjem periodu u Vojvodini. Posebno bih naglasio razliku između Olimpijade starih sportova i savremenih sportskih događaja kojima se mladi bave, jer ovo predstavlja očuvanje tradicije naroda i narodnosti na ovim prostorima i zbog toga je značaj ove priredbe veći“, rekao je Kovačev i dodao da će lokalna samouprava nastojati da i u narednom periodu pruži podršku udruženju.
U nadmetanju u sedamnaest interesantnih i nesvakidašnjih disciplina, kao što su ringlanje – bacanje potkovice, kamena s ramena, štulanje, džakanje, kandžijanje, borba časti, dragače, pilcike, preskakanje štapa, i slično, učestvovala je 21 petočlana ekipa iz Srbobrana, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Miloševa, Novog Bečeja, Bečeja i Bačkog Gradišta, koje su pored dobrog raspoloženja i sportske spremnosti nastojale da pokažu i kreativnost u osmišljavanju naziva svojih timova dajući im živopisna i zvučna imena poput „Krznene loptice“, „Dame bez blama“, „Kisele čarape“, „Srcem“…
Iako nije reč o pravim sportskim disciplinama, na terenu su se našli i brojni mladi sportisti među kojima su bile i svetska i evropska juniorska prvakinja, kikbokserka Milena Švonja i njena koleginica reprezentativka Jovana Trifunjagić, kuglašice bačkogradištanske Vojvodine, fudbaleri, a uz njih, rame uz rame hrabro je učestvovala i najmlađa družina „Mali vitezovi“ u čijem sastavu je bilo dvoje šestogodišnjaka.
Najviše spretnosti i veština pokazala je domaća ekipa „Bambola“ u sastavu Ignjat Brankov, Miloš Svilokos, Stevan Sekulić, Dalibor Petrov i Vukašin Erdeljan, koja je sa 292 boda osvojila prvo mesto. Drugo mesto, sa 279 bodova zauzela je ekipa „Džoni džim“, a trećeplasirani je bio tim „Drvoseče“ sa 248 poena.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci