Kamp za decu iz socijalno ugroženih porodica: Deca sama „kupovala“

  04 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Društvo prijatelja dece opštine i tim Lokalnog plana akcije za decu poslednjeg vikenda u avgustu održali su osmi Dečji interkulturalni kamp za decu iz socijalno ugroženih porodica „Pruži mi ruku – budi mi drug“.

U kampu u Izviđačkom centru pored Radarske stanice je učestvovalo četrdesetak mališana, izviđači i članovi grupe „Kosmopolite“.
Na programu su bile edukacije iz školskih predmeta, deca su učila izviđačke veštine, ali su čula interesantne stvari i o zaštiti životne sredine od članova udruženja „Eko Bečej“, dok su ih amaterski slikari iz sekcije „Duga“ učili da slikaju.
„Umesto poklon paketa koje smo delili deci prethodnih godina, od prošle godine smo postavili ’prodajne objekte’, štampali bonove i na taj način smo pružili mogućnost deci da sama kupe to što je potrebno njima i članovima njihovih porodica. To je pokušaj da ih uvedemo u realan život. Mnogi su prvi put dobili mogućnost da kupuju po svom izboru“, rekla je predsednica Društva prijatelja dece opštine Bečej Izabela Šormaz. Deca su u svakom „prodajnom objektu“ mogla da kupe po jednu stvar, a „artikle“ je obezbedila biblioteka (rashodovane knjige), knjižara „Prizma 93“ (školski pribor), „Voćnjaci Velicki“ (voće i povrće), a humani građani su obezbedili odeću, obuću i higijenski materijal.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci