Stoni tenis – Kadetsko Prvenstvo Srbije: Titula Reki Bezeg i Radmili Tominjak

  23 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Reka Bezeg i Radmila Tominjak, članice Vojvodine iz Bačkog Gradišta, osvojile su zlatnu medalju na kadetskom  Prvenstvu Srbije u stonom tenisu u  konkurenciji parova održanom 11. marta u Novom Sadu.

One su na putu do titule savladale par Anitu Dobo i Gloriju Đerđ iz Dože rezultatom 3:0, ubedljive su bile i u narednom meču (3:0) protiv dubla Rapida iz Nikolinaca, da bi u finalu u neizvesnoj borbi savladale Lenku Nikolić i Sofiju Nikolić iz STK Spin iz Smedereva rezultatom 3:2. Treće su bile stonoteniserke Domboša iz Malog Iđoša, Lila Katona Kovač i Katarina Gvozdenović, odnosno Tamara Turkonje i Marina Pinku (Rapid – Nikolinci).

Pored toga, Reka Bezeg je bila druga u pojedinačnoj konkurenciji, a Radmila Tominjak i Dora Veđelek, takođe članica gradištanskog kluba, osvojile su bronzanu medalju.

Reka Bezeg je do srebra došla pobedom (3:0) protiv Svetlane Sladaček, članice Slavije 96 iz Kovačice, u prvom kolu. Potom je istim rezultatom savladala Tamaru Turkonje iz Nikolinaca, da bi se potom sastala sa svojom klupskom drugaricom Dorom Veđelek, koja je prethodno bila bolja od Anite Dobo iz Dože (3:1) i Lile Kovač Katone iz Domboša (3:0) i zabeležila pobedu za finale rezultatom 3:1, kad je, nakon velike borbe, izgubila od Lenke Nikolić iz Smedereva rezultatom 3:2, koja je između ostalih u prvom kolu savladala i Jovanu Kozarski (3:0), četvrtu stonoteniserku iz Bačkog Gradišta na ovom takmičenju.

Radmila Tominjak je na putu do bronze u prvom kolu savladala Marinu Pinku iz Rapida (3:0), zatim je sa 3:1 pobedila Katarinu Gvozdenović iz Domboša, da bi identičnim rezultatom bila poražena u sledećem meču od pobednice turnira.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci