JK Mladost Bečej: Gust kalendar takmičenja

  23 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski džudisti su imali zgusnut kalendar takmičenja u protekle dve nedelje na kojima su postigli zapažene rezultate.

Na Evrokupu u kategoriji kadeta održanom u Zagrebu 10. i 11. marta, uz učešće 650 takmičara iz 36 država, Aleksandar Stojkov kao član reprezentacije zauzeo je sedmo mesto uz dve pobede i dva poraza u kategoriji do 90 kg u konkurenciji tridesetjednog takmičara.

Una Ivanišević, članica JK Mladost je u kategoriji do 52 kg osvojila zlatnu medalju na  Međunarodnom osmomartovskom džudo turniru održanom 10. marta u Zrenjaninu na kom je nastupilo 352 takmičara iz 32 kluba i iz 6 država u kategoriji poletarci i poletarke i mlađi i stariji  pioniri i pionirke, dok je Anđela Prodanov zaslužila bronzanu medalju u kategoriji do 56 kg u konkurenciji mlađih pionirki.

Na „Trofeju grada Rume“ za poletarce, mlađe pionire i starije pionire, na kome je učestvovalo 427 takmičara iz 52 kluba i iz 6 država, bronzana medalja u konkurenciji  mlađih pionira pripala je Leonu Benkoviću u kategoriji do 66 kg, a na 20. Međunarodnom džudo turniru „Turija 2018“ u kategoriji poletaraca, mlađih i starijih pionira, održanom u Srbobranu 3. marta, uz učešće 287 takmičara iz 33 kluba i 5 zemalja Una Ivanišević osvojila je zlatnu medalju, a stariji pionir Kosta Šimić bronzanu u kategoriji do 42 kg.

Na Školskom prvenstvu učenika osnovnih i srednjih škola Vojvodine održanom 7. marta u Stepanovićevu na kom su nastupila po četiri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji sa prvenstva zona Bačka, Banat, Srem i Novi Sad, uz učešće 720 takmičara, zlatnu medalju osvojio je Aleksandar Stojkov u kategoriji 100 kg u konkurenciji srednjih škola. Srebro je pripalo Uni Ivanišević u konkurenciji  peti i šesti razredi osnovnih škola i Neveni Grbić u kategoriji do 56 kg u konkurenciji trećih i četvrtih razreda, a bronzane medalje su osvojili Marko Simić u kategoriji do 100 kg u konkurenciji srednjih škola i Bogdan Joksimović  u konkurenciji  prvih i drugih razreda osnovne škole.

Svi oni stekli su pravo učešća na Školskom prvenstvu Srbije u Kikindi koje je održano minulog vikenda uz učešće 810 takmičara. Od pet predstavnika bečejske opštine  Nevena Grbić u konkurenciji trećih i četvrtih razreda u kategoriji do 56 kg osvojila je srebrnu medalju, a Aleksandar Stojkov bronzanu u konkurenciji srednjih škola u kategoriji do 100 kg. U meču za bronzanu medalju Bogdan Joksimović (prvi i drugi razred, 31 kg) i Una Ivanišević (peti i šesti razred, 56 kg) nisu uspeli da se domognu odličja.             

V.F.

Naslovi

Popularni Članci