Profesionalna bokserska revija: Plemenita veština za humanitarnu akciju

  23 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U SC „Đorđe Predin Badža“ 11. marta održana je osma profesionalna bokserska revija u organizaciji Srpske profesionalne bokserske federacije (SPBF) i Kik-boks kluba Bečej koja je imala i humanitarni karakter, jer su posetioci i ljubitelji plemenite veštine umesto ulaznica mogli da daju dobrovoljni prilog za pomoć u lečenju bolesne dece u okviru akcije koju je pokrenuo Savez sportova opštine Bečej.

Od ukupno 14 borbi u kojima su nastupili borci iz zemlje i inostranstva, za bečejsku publiku je najzanimljiviji bio prvi meč glavnog programa u polusrednjoj kategoriji u kom se Nemanja Krstin iz Bečeja sastao sa Darkom Ristićem iz Vladičinog Hana.

U borbenom i na momente vrlo žustrom meču pobedio je Krstin kome je ovo 11. pobeda u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, a prva posle dvogodišnje pauze i odsustva iz ringa zbog povrede leđa. Pored Krstina, u uvodnim borbama nastupila su još dva Bečejca, David Vaštag u poluteškoj kategoriji i Filip Đurić u polusrednjoj kategoriji kojima je ovo bila prilika za afirmaciju.

- Prezadovoljni smo kako je sve proteklo. Kako u ringu, jer je bilo nekoliko borbi koje po kvalitetu ne zaostaju za mnogim većim revijama u zemlji i inostranstvu, tako i van njega. Imali smo dosta publike na tribinama koji su svojim prilozima pokazali humanost, ali su još jednom potvrdili da poznaju i vole ovaj sport. Zahvalan sam svima koji su nas podržali u organizaciji, počev od lokalne samouprave, pa do brojnih sponzora. Međutim, žao mi je što bečejska publika nije mogla da vidi još troje Bečejaca na delu, jer zbog borbe narednog vikenda u Italiji nije mogao da nastupi Milan Delić, kao i Ksenija Mandić i Milena Švonja koje imaju mečeve u Španiji, odnosno u Rusiji - rekao je Žarko Radović, trener Kik-boks kluba Bečej.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci