AZ MNT támogatásával - Szerb nyelvi képzések a Petőfi iskolában

  07 jul 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vajdaság nyolc településén kezdődtek meg július 3-án a Magyar Nemzeti Tanács szerb nyelvi felzárkóztató képzései, melynek célja az itthon való boldogulás, a szerb nyelven való továbbtanulás, illetve a passzív nyelvtudás aktiválása.

A tanfolyam iránt egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen a szerb nyelv használata bármilyen jellegű ügyintézés, vásárlás vagy a mindennapi beszédszituációk esetében elengedhetetlen.
A valóság az, hogy a vajdasági magyar diákok sokszor szembesülnek azzal, hogy a Szerbiában való továbbtanulásuk azért nem valósulhat meg, mert nem beszélik a szerb nyelvet, ezért iratkoznak magyarországi egyetemekre. A diákok sokszor szerb passzív nyelvtudással rendelkeznek, ismerik a szavakat, de gondjuk van a kommunikációval. A három hétig tartó felzárkóztató képzés ezen próbál segíteni. A képzés célcsoportja a harmadikos középiskolások, hiszen nekik még egy évük van meghozni a döntésüket, hogy hol szeretnének továbbtanulni. A szervezők szerint a nyolcvan óra a szerb nyelv terén olyan önbizalmat ad majd a tanfolyam résztvevőinek, amely a végső döntés meghozatalakor döntő súlyú lesz.
Becsén a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartják a képzést, ahol Ana Jakovljević óráit kilenc tanuló látogatja.

Erer

Naslovi

Popularni Članci