Evropsko prvenstvo u Beogradu: Biljana i Luka na evropskoj stazi

  23 jun 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Evropskom prvenstvu u kajaku za juniore i mlađe seniore koje se održava od 22. do 25. juna na jezeru Ada Ciganlija u Beogradu, Bečej će imati dva predstavnika.

Naime, u sastavu reprezentacije su Luka Stojkov, član KKK Bečej i Biljana Relić, koja nastupa za kajakški klub iz Pančeva.
Inače, naša zemlja je ponovo poprište jednog velikog takmičenja u kajaku. Samo dve nedelje posle uspešno održanog Svetskog kupa, Beograd je ponovo središte kajakaškog sveta. Na Evropskom prvenstvu očekuje  se učešće oko hiljadu takmičara iz 38 zemalja koji će se boriti u disciplinama na 1.000, 500 i 200 metara u ukupno 213 trka. Reprezentacija Srbije će nastupiti sa 23 takmičara u konkurenciji juniora i 17 takmičara u konkurenciji mlađih seniora (takmičara do 23 godine starosti). Juniori će se boriti u 20 disciplina, dok će se mlađi seniori okušati u 15 disciplina. Luka Stojkov sa Danilom Živkovićem će nastupiti u disciplini K2-200 m i K2-500 m u konkurenciji juniora, dok će se Biljana Relić nadmetati na istim distancama, ali u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji mlađih seniorki. Inače, u ovim disciplinama Biljana je prošle godine pobedila u Plovdivu na Evropskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji.
Za uvrštavanje u sastav naše najbolje selekciji Luku Stojkova su preporučili rezultati sa Kupa Srbije održanom 14. aprila u Beogradu na Adi Ciganliji kada je u kategoriji juniora u disciplini K1-200 m zauzeo četvrto mesto u vremenu 39.86 sa 1.81 zaostatka za pobednikom Bojanom Zdelarom iz VAL-a iz Sremske Mitrovice, a kao šesti je prošao kroz cilj u disciplini K1-500 m. O tome kako ocenjuje svoju ovogodišnju formu i šta očekuje od Evropskog prvenstva Luka Stojkov je rekao:
- S obzirom na to da je Kup Srbije izborno takmičenje i da je ove godine održan ranije nego inače, planski sam izašao na vodu pre ostalih takmičara i vredno trenirao. Na vodi me je nadzirao Pera Stojanović koristeći savete Marka Novakovića i Jozefa Šotija i trenera. Na Evropskom prvenstvu očekujem što bolji rezultat i pored toga što mi je ovo prvo veliko ozbiljno takmičenje. Moj partner iz Pančeva Danilo Živković i ja spremali smo se vredno. Prošli smo kroz dva pripremna ciklusa, jedan u Rumi, drugi u Beogradu na Adi, tako da imamo razloga da verujemo u sebe.
Luka Stojkov sa Danilom Živkovićem je imao nastup na ovom takmičenju u prvoj trci juče u K2-500 m u 16 časova i 5 minuta po zvaničnom rasporedu, a Biljana Relić je veslala K1-500 m u 15 časova, kada su naše novine već bile u štampi.         

V.F.

Naslovi

Popularni Članci