BM teleks od 27. juna 2014.

  27 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

FUDBAL
MFL Vrbas-Titel-Žabalj

32. kolo:
Bečej 1918 – Jedinstvo (G) 3:0
Bačka – Mladost 2:0
Napredak – Proleter 1:2
Hajduk (Č) – Hajduk (G) 6:1
Iskra – Obilić (Z) 0:3
Budućnost – Titel 3:4
Obilić (V) – Mladost radost 0:4
Sloga – Miletić 0:5
Slobodan tim Jedinstvo (Bačko Petrovo Selo).

 

33. kolo:
Proleter – Bečej 1918 5:0
Mladost – Jedinstvo (BPS) 2:0
Miletić – Obilić (V) 3:1
Mladost radost – Budućnost 4:1
Titel – Iskra 6:3
Obilić (Z) – Hajduk (Č) 2:0
Hajduk (G) – Napredak 4:6
Jedinstvo (G) – Bačka 2:0
Slobodan tim Sloga (Lok).

34. kolo:
Bečej 1918 – Hajduk (G) 3:0 (SR)
Jedinstvo (BPS) – Jedinstvo (G) 1:4
Bačka – Proleter 1:3
Napredak – Obilić (Z) 0:3
Hajduk (Č) – Titel 4:1
Iskra – Mladost radost 1:1
Budućnost – Miletić 4:6
Obilić (V) – Sloga 6:1
Slobodan tim Mladost (Radičević).

 

DŽUDO


Internacionalni turnir u Slovačkoj


Na 44. Internacionalnom džudo turniru u konkurenciji poletaraca, poletarki, mlađih i starijih pionira i pionirki, održanom u slovačkom gradu Mihajlovce uz učešće 375 takmičara iz 48 klubova iz sedam zemalja, DŽK Mladost iz Bečeja je predstavljalo šest boraca koji su osvojili tri medalje: jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Najsjajnije odličje pripalo je Marku Simiću u konkurenciji starijih pionira u kategoriji +73 kg, srebro Aleksandru Stojkovu u konkurenciji mlađih pionira u kategoriji +66 kg, dok je bronzanu medalju osvojio Vukašin Tomašević u kategoriji +66 kg.

 

ATLETIKA


Prvenstvo Srbije


Na Prvenstvu Srbije održanom u Senti minulog vikenda za mlađe kategorije trebali su nastupiti i takmičari AK Bečej. Za ovo prvenstvo se pripremalo da boje kluba brani četvoro atletičara, ali zbog rigorozne primene pravila predstavnici ASS su dozvoli učešće samo Sanji Đukić, koja je nastupila u trci na 600 metara i zauzela 14. mesto.
Naime, na ovom takmičenju pravo nastupa su imali samo oni koji nisu mlađi od uzrasta rođenih 2003. godine. Međutim, kako je troje Bečejaca bilo mlađe od predviđenog uzrasta, komisija im nije dozvolila nastup tako da im preostaje da budu strpljivi, nastave sa radom i sačekaju svoje vreme.

 

Sportske igre


Prepreka za napredak


„Svaka prepreka predstavlja priliku za napredak“ slogan je ovogodišnjih sportskih igara osoba sa invaliditetom koje je priređeno u četvrtak na gradskom trgu u Bečeju. Reč je o sportskom takmičenju republičkog ranga „Kup Bečeja 2014“ koji organizuje Savez amputiraca Srbije u saradnji sa bečejskim Društvom za afirmaciju invalida „Feniks plus“. Na takmičenju su učestvovali članovi udruženja osoba sa invaliditetom iz 18 gradova i opština iz Srbije koji su se nadmetali u nekoliko disciplina (pikado, viseća kugla, bacanje pločica, trka invalidskim kolicima). Završetak takmičenja i proglašenje pobednika upriličeno je nakon zaključenja ovog broja Bečejskog mozaika.

 

BASKET


Ulični humanitarni turnir


Kancelarija za mlade opštine organizuje humanitarni turnir u street basketu „Bečej 2014“. Turnir počinje danas, 27. juna, i traje do 29. juna. Utakmice će biti igrane u večernjim terminima na platou ispred gradske kuće na Pogači.
Pored basketa „tri na tri” biće održano i takmičenje u šutiranju trojki.


Kotizacija po ekipi je 2.000 dinara (3+1).


Za prva tri mesta obezbeđene su robne nagrade, pehari i diplome.


U slučaju loših vremenskih uslova, organizator zadržava pravo izmene lokacije odigravanja turnira.


„Ovom manifestacijom želimo da pomognemo u širenju sportskog duha i tolerancije među mladima, dok će sav prihod od kotizacija i dobrovoljnih priloga biti prosleđen u humanitarne svrhe“, piše u saopštenju Kancelarije za mlade.

 

KARATE


Internacionalni karate turnir


Na internacionalnom kupu održanom u Zrenjaninu 15. juna uz učešće 176 takmičara iz 17 klubova iz Rumunije, Mađarske i Srbije, Karate klub „B.P.S.“ iz Bačkog Petrovog Sela je predstavljalo 12 takmičara u pojedinačnim disciplinama i tri tima u ekipnoj konkurenciji.


Kata tim kadeta u sastavu Milorad Todorović, Jovana Borđoški i Aleksandar Damjanović, kao i tim juniorki u sastavu Jovana Borđoški, Nevena Kosanović i Snežana Damjanović osvojili su prvo mesto, dok je ekipa pionira, u sastavu Bence Gedelei, Doroća Berec i Levente Pece, bila druga.

U pojedinačnoj konkurenciji u katama zlatne medalje su osvojili Aleksandar Damjanović, Jovana Borđoški, Nevena Kosanović, Doroća Berec i Nataša Đurić. Srebro je pripalo Benceu Gedeleiju, Snežani Damjanović, Sabrini Đalog i Aleksandri Senić, dok su bronzane medalje osvojili Levente Pece i David Ferčik.


U borbama među kadetkinjama Jovana Borđoški je osvojila zlatnu medalju, a Nevena Kosanović je proglašena za najuspešniju takmičarku turnira u ženskoj konkurenciji. Za ostvaren uspeh mlada karatist-kinja nagrađena je pobedničkim peharom.

 

Trofej Bačke Topole


Na Trofeju Bačke Topole održanom 14. juna u konkurenciji mlađih kategorija, iz Karate kluba „B.P.S.“ su Nataša Đurić, Viktor Seneš i Vukadin Kojčić osvojili zlatne medalje, dok su se Akoš Kiš, Ognjen Stanojev i Balaž Berta okitili bronzanim odličjem.

Naslovi

Popularni Članci