Dositejeva ulica je otvorena za saobraćaj: Za novu ulicu 56 miliona, sledi rekonstrukcija Trga Čilag

  08 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dositejeva ulica, čija je rekonstrukcija započeta 9. oktobra 2017. godine, od 2. juna otvorena je za saobraćaj.

U subotu je potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa predsednikom opštine Draganom Tošićem, pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Vukom Radojevićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem posetio ulicu čija je izgradnja finansirana novcem Uprave za kapitalna ulaganja i opštine Bečej u ukupnom iznosu od oko 56 miliona dinara, 39 miliona je udeo pokrajine, a 17 opštine – postavljene su podzemne instalacije, izgrađen put, trotoari, obeležena su parking mesta, postavljena je javna rasveta, a zelenilo će biti posađeno na jesen.

Milićević je rekao da će uskoro biti nastavljena rekonstrukcija saobraćajnica s Trgom Čilag – raskrsnica Dositejeve, Endrea Žilinskog i Miloša Crnjanskog – a vrednost tog ulaganja je oko 40 miliona dinara, pokrajinsko učešće je 25 miliona, a opštinsko 8 miliona dinara. „Taj postupak javne nabavke treba da otpočne i kada se završi, ceo ovaj potez (Dositejeva ulica i Trg Čilag; prim nov) će biti vredan oko 100 miliona dinara, moderna, rekonstruisana saobraćajnica u centru Bečeja, ovde se nalaze institucije i škole i verujem da će ovo značajno doprineti kvalitetu života građana Bečeja“.

Milićević je naveo da su u protekle dve godine zajedničke investicije pokrajine i opštine Bečej iznosile oko 400 miliona dinara, te da se finansiranje važnih projekata nastavlja, rekavši da je od početka 2018. ugovoreno nekoliko ulaganja u vrednosti od 150 miliona dinara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na uređenju atarskih puteva, otresišta, kanalizacije, kanala za odvodnjavanje, a pored toga pokrajina sufinansira i rekonstrukciju krova sportskog centra sa oko 30 miliona dinara – tu se očekuje raspisivanje javne nabavke ove nedelje.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić konstatovao je da je Dositejeva ulica najlepša u Bečeju, a nastavak sledi rekonstrukcijom Trga Čilag, gde će se takođe uraditi toplovodne i vodovodne instalacije.

Upitan koliko još ima ulica u Bečeju koje treba rekonstruisati, Tošić je odgovorio da „kada se nešto ne rekonstruiše 20-30 godina, onda je mnogo takvih ulica, ali je bitno da smo počeli da radimo“, nakon trga, Dositejeve i Trga Čilag na redu je ulica Miloša Crnjanskog, rekao je.

O tome kada bi trebalo da bude započeta rekonstrukcija Trga Čilag i da li je izabran izvođač radova, predsednik opštine je rekao da je „pregovarački postupak u toku i mislim da ćemo u narednih nedelju dana zaključiti ugovor i početi radove. Izvođač radova će biti ’Put-invest’, koja je radila i Dositejevu i ja sam zadovoljan što je ta firma odabrana, prethodno smo radili sa njima, jer to što su u Bečeju uradili, uradili su na vrhunskom nivou“.

O eventualnom izmeštanju benzinske stanice na početku Dositejeve ulice, kod pozorišta, a to su obećavale lokalne vlasti niz godina unazad, Tošić je rekao: „Mi sve što smo obećali, to smo i uradili. Za ovu benzinsku pumpu ne mogu da obećam da ćemo je izmestiti, ali ćemo se potruditi. Znamo svi da je ta pumpa problematična, tu je pozorište, tu su dve škole, baš je na lošem mestu i pokušavamo, u pregovorima sa NIS-om, da im ponudimo neku drugu parcelu i da oni izmeste tu pumpu. Postoje pregovori, ali ne mogu reći da li ćemo te pregovore uspeti da završimo“.

Rekonstrukcija Dositejeve ulice započeta je 9. oktobra 2017. i trebalo je da bude okončana u januaru ove, ali je rok za izvođenje radova produžen do 3. maja, a potom do 31. maja.

Izvođač radova je „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice koji nastupa sa članovima grupe ponuđača „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.

Nova Dositejeva ulica je i dalje jednosmerna, a parkiranje u njoj JP Komunalac naplaćuje.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci