Rekonstrukcija Dositejeve danas nije nastavljena: Čeka se odobrenje za produženje roka izgradnje

  09 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija Dositejeve ulice nije nastavljena 1. februara, uprkos tome što je ponovni početak radova bio najavljen upravo za danas.

Zasad se ne zna kada će radovi biti nastavljeni, naime, opština je uputila zahtev Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine (sufinansijer projekta) za potpisivanje aneksa ugovora o produženju roka za rekonstrukciju ulice, a radovi neće biti nastavljeni dok Uprava ne odobri produženje roka za izvođenje radova, odgovoreno je na pitanje novinara Bečejskog mozaika iz lokalne samouprave.
Rekonstrukcija Dositejeve ulice prekinuta je u decembru prošle godine zbog vremenskih uslova.
Do sada je u toj ulici urađen toplovod, deo kanalizacije i vodovoda.
Rekonstrukcija Dositejeve ulice započeta je 9. oktobra i trebalo je da bude okončana do 7. januara 2018. godine.
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrila je 38,9 miliona dinara (sa PDV-om) za rekonstrukciju Dositejeve ulice, gde se gradi i toplovod po posebnom projektu po ceni od oko 14,5 miliona dinara, a taj iznos je predviđen u budžetu opštine. U međuvremenu su iskrsli i nepredviđeni radovi, trebalo je izgraditi i novi vodovod. Cena novog vodovoda trebalo bi da bude oko 1,5 miliona dinara i taj novac je obezbeđen rebalansom opštinskog budžeta.
U Dositejevoj ulici je predviđena rekonstrukcija oko 320 metara trotoara, kolovoza, izgradnja parking mesta i javne rasvete, kao i zelenila. Projektom je predviđeno da ulica bude jednosmerna, kakva je i sada, širine 3,5 metara. Pešačke staze bi trebalo da budu 1,75 metara široke, a između kolovoza i pešačke staze je projektovana zelena površina prema uslovima na terenu. Sa desne strane ulice projektovano je 44 parking mesta.
U okviru rekonstrukcije ulice biće urađeno i kabliranje.
Vrednost radova rekonstrukcije Dositejeve je po ugovoru oko 32 miliona dinara bez PDV-a, a konzorcijum izvođača radova predvodi „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice, a grupu ponuđača čine i firme „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci