VOJVOĐANSKA LIGA: Seniori kod kuće sa Turijom, seniorke u Čoki

  24 februar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Završena je zimska pauza za seniorke i seniore OK Bečeja, i njih nakon dvomesečne pauze očekuje nastavak takmičenje u Prvoj, odnosno Drugoj vojvođanskoj ligi.

Polusezona za bečejske seniorke u Prvoj vojvođanskoj ligi završena je poslednje nedelje novembra, a već sredinom decembra počelo je juniorsko prvenstvo Vojvodine (seniorsku ekipu uglavnom čine juniorke) i tako je rad bio kontinuiran.
- Posle kraće pauze tokom novogodišnjih praznika, ekipa je počela pripreme za nastavak takmičenja u vojvođanskoj ligi. Naporno smo radili, uložili smo mnogo truda da poboljšamo igru u odbrani i u napadu, i smatram da smo u tome i uspeli. Za vikend nas očekuje prvo kolo drugog dela prvenstva, gostujemo ekipi Čoke koja je, iako poslednja na tabeli, neugodan rival. Ipak, znajući naš kvalitet, očekujem da se kući vratimo sa celim plenom. Cilj nam je da do kraja takmičenja popravimo plasman na tabeli, što će nam uz sve slabije finansiranje i sa sve tanjom sportskom opremom biti i otežano u odnosu na prošle sezone - rekao je Mate Radina, trener Bečeja, koji će u prolećnom delu sezone na raspolaganju imati Dunju Vujackov, Milu Vujmilović, Stasju Stojkov, Oliveru Jovićević, Ivanu Mijatov, Vanju Lukić, Tamaru Tančić, Dijanu Džever, Ivanu Bečei, Kristinu Šućurović, Tatjanu Korovljev, Nevenu Kolarov, Aleksandru Badžu, Draganu Arsenić, Selenu Stajić i Maju Ćiplić.
Seniori Bečeja su između jesenjeg i prolećnog dela šampionata radili u hali OSC-a „Mladost“ i u balonu Teniskog kluba Tisa, najviše na fizičkoj pripremi, a paralelno uz nju i na uigravanju. Tokom poslednje nedelje priprema radilo se na taktičkom uigravanju i na analiziranju dva kontrolna meča igrana protiv Kikinde, kod kuće i u gostima.
- Interesantno je da smo od Kikinde izgubili kod kuće sa 3:1, a dobili je identičnim rezultatom u gostima. Mišljenja sam da je ekipa uigrana, bili bismo još spremniji da nas nisu omeli nepovoljni vremenski uslovi, koji su omeli igrače iz okolnih mesta da dolaze i treniraju. Naš cilj je da damo maksimum u svim mečevima, smatram da ni u jednoj utakmici nećemo biti autsajderi, a očekuju nas teška iskušenja. Od šest mečeva na tri ćemo gostovati, dok nam u goste dolaze dva teška protivnika - izjavio je Nikola Džigurski trener-igrač Bečeja.
Prvi ovogodišnji takmičarski ispit odbojkaši Bečeja polažu prekosutra (26. februara, 20 časova) kada im u goste dolazi stari poznanik, turijska Mladost.
- Mladost je naš dugogodišnji protivnik. Znamo kako dišu igrači, a od svog tima očekujem da pruži pobedničku partiju - rekao je Džigurski.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci