PRVA I DRUGA VOJVOĐANSKA LIGA: Kraj sezone

  20 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Muška i dve ženske selekcije OK Bečeja završile su takmičenje u sezoni 2011/12. godine. Seniorke Bečeja takmičile su se u Prvoj vojvođanskoj ligi, u kojoj su u konkurenciji osam klubova sa skorom od tri pobede i deset poraza zauzele sedmo mesto. Seniori Bečeja su sa jednom pobedom manje i istim brojem poraza kao i seniorke, u Prvoj vojvođanskoj ligi bili poslednji (sedmi), dok su kadetkinje Bečeja u Drugoj vojvođanskoj ligi, sa skorom od sedam pobeda i osam poraza, četvrte u konkurenciji pet ekipa.

- Nažalost, nismo ispunili cilj, plasman u sredinu tabele, ali smo izborili opstanak. Ohrabruje nas to što smo sazreli kao ekipa koja može da se ravnopravno bori sa mnogo jačim protivnicima. Prvenstvo počinje sredinom oktobra i svakako da do tada nećemo praviti veću pauzu. Napušta nas nekoliko igračica koje nastavljaju školovanje, ali ćemo se pojačati sa šest-sedam kvalitetnih igračica iz naše kadetske selekcije - rekao je trener bečejskih seniorki Mate Radina.
Njegov klupski kolega Aleksandar Ikić vodio je kadetsku selekciju Bečeja, koja je pored nastupa u seniorskom uzrastu u Drugoj vojvođanskoj ligi, učestvovala i na kadetskom prvenstvu Vojvodine.
- S obzirom na to da nam je ovo prva godina takmičenja, a pored toga takmičimo se u seniorskoj konkurenciji, zadovoljan sam, kao i moje igračice, ostvarenim plasmanom. U narednoj sezoni ćemo se truditi da ostvarimo bolji rezultat - rekao je Ikić.
Nikola Džigurski, trener seniora, nema razloga da bude zadovoljan, ali je rekao da s obzirom na okolnosti u kojima je klub radio i na to da je liga sačinjena od ekipa nezanemarljivog kvaliteta, rezultat i nije katastrofalan.
- Ekipa ide na kratku pauzu, a uprava i ja, kao trener, ćemo se fokusirati na rad sa mlađim kategorijama - rekao je Džigurski.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci